{{ctrl.notification}}
چگونه کاپوتاژ خودرو و پلاک ترانزیت دریافت کنیم؟

هرچند سفر با خودرو شخصی دارای محدودیت در انتخاب کشور‌های مقصد می‌باشد، ولی پایین بودن هزینه، حس ماجراجویی و مدیریت برنامه از فواید این روش از سفر می‌باشد. حال در ادامه چگونگی طی کردن این روند را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم.

اگر با اتومبیل شخصی خود قصد مسافرت خارجی داشته باشید، باید پلاک و گواهینامه بین المللی تهیه کنید. در حال حاضر متولی صدور پلاک ترانزیت بین المللی سازمان ایرانگردی و جهانگردی می‌باشد. درصورت همراه داشتن مدارک خود این روند را میتوانید در گمرک و هنگام خروج از مرز نیز انجام دهید.

 

مرحله اول: کاپوتاژ کردن خودرو (اخذ پروانه خروج)

این کار برای جلوگیری از بروز مشکل به هنگام بازگشت به کشور در گمرک انجام می‌پذیرد. مدارکی که فرد متقاضی باید به همراه داشته باشد عبارتند از: (سند انتظامی سبز رنگ، سند شرکتی سفید رنگ، کارت خودرو، شناسنامه، کارت ملی و گواهینامه رانندگی). پس از ورود به گمرک ابتدا فرم‌های مخصوص را تهیه کرده و سپس برای تعیین وزن خودرو را بر روی باسکول ببرید، در مرحله بعد به ساختمان اداری مراجعه کنید. مراحل ثبت اطلاعات و ارزشیابی، برگه‌های کاپوتاژ خودرو تحویل گرفته و پس از ثبت دبیرخانه، کار شما به اتمام می‌رسد.


نکته اول: مدت زمان اعتبار مجوز (کاپوتاژ) یک سال می‌باشد و به دفعات قابل صادر شدن می‌باشد.

نکته دوم: قبل از اتمام یک سال اعتبار، برای باطل کردن کاپوتاژ حتما اقدام کنید وگرنه مشمول جریمه خواهید شد.

 pelak


قدم دوم: گرفتن گواهینامه و پلاک بین المللی

بعد از دریافت پروانه خروج خودرو از گمرک (کاپوتاژ کردن)، نیاز به گواهینامه، کارت خودرو و پلاک بین المللی است. برای دریافت این مدارک باید به کانون جهانگردی و اتومبیل رانی و یا یکی آژانس های مسافرتی مورد تایید این کانون مراجهه کنید.
مدارک مورد نیاز شامل: برگه کاپوتاژ خودرو، سند انتظامی سبز رنگ، سند شرکتی سفید رنگ، کارت خودرو، گذرنامه، یک قطعه عکس تمام رخ ۴×۳ و گواهینامه رانندگی (با یک سال اعتبار) به کانون یا یکی از شعبه مربوطه مراجعه کنید.
بعد از تحویل مدارک مورد نیاز به مسئول مربوطه فرم‌های مخصوص را تکمیل کنید و پس از مدتی مدارک درخواستی که شامل گواهینامه، کارت خودرو و پلاک بین المللی به شما تحویل داده می‌شود.

 

قدم سوم: گرفتن بیمه

در ابتدای ورود به هر کشوری خودرو شما باید با بیمه کشور مقصد وارد آن سرزمین شود و بیمه کردن خودرو در مرز امری واجب و ضروری است. (هزینه بیمه کردن خودرو بسته به شرایط کشور مقصد می ‏تواند متفاوت باشد.)

 

نکات مهم:

۱.مدارک بین المللی در داخل کشور اعتبار ندارد. (فقط در خارج از کشور معتبر است)

۲.استفاده از پلاک بین المللی در خاک کشور ممنوع است و حداقل در ۱۵ کیلومتری از مرز نصب شود.

۳.برگه کاپوتاژ خودرو نیز حتما باید همراه راننده باشد تا در مرز مشکلی جهت خروج خودرو از کشور پیش نیاید.

۴.اگر ماشین به نام راننده نیست،‌ حتما قبل از تمامی مراحل بالا با مراجعه به محضر اسناد رسمی، یک وکالت برای خروج ماشین از کشور دریافت شود.

date_range سه شنبه 26 آذر 1398 remove_red_eye 1481 بازدید favorite_border 0 chat 0
ثبت نظر
chat 0