هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ با آشفتگی سیاسی و اعتراضات گسترده مواجه شد اما این موضوع باعث نشده که این شهر نیمه خودمختار عنوان پربازدیدترین شهر جهان در سال اخیر را بدست نیاورد.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقاتی بازاری Euromonitor و گزارش سالانه این موسسه در زمینه ۱۰۰ شهر پربازدید جهان در سال میلادی اخیر، این کلان شهر آسیایی با بیش از ۲۶ میلیون گردشگر بین المللی و تا پیش از پایان سال، عنوان پربازدیدترین مقصد گردشگری جهان را از آن خود کرده است.
درگیری های خشونت بار با نیروهای پلیس که گاهی اوقات حتی منجر به بسته شدن فرودگاه بین المللی هنگ کنگ می شد در منصرف کردن بسیاری از گردشگران در مورد سفر به این شهر موثر بوده اما کسانی که موفق شدند وارد هنگ کنگ شوند از سفرهای بدون دردسر و مشکل خود لذت برده اند. بر اساس گزارش Euromonitor، اعتراضات گسترده چند ماهه باعث کاهش ۸٫۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به این شهر شده، عددی که در سال ۲۰۱۸ به ۳۰ میلیون نفر رسیده بود اما امسال با کاهش ۴ میلیون نفری مواجه شد.
از دیگر شهرهای پربازدید در سال جاری می توان به بانکوک و لندن اشاره کرد که به ترتیب در رتبه های دوم و سوم فهرست Euromonitor قرار گرفته اند. شهرهای آسیایی همچنان به تسلط خود بر رتبه های بالای فهرست ادامه داده که به باور Euromonitor از قدرت مالی همواره در حال افزایش گردشگران چینی بوده است. همچنین این گزارش نشان می دهد که قاره آسیا بیشترین و سریع ترین رشد را در زمینه تعداد گردشگران ورودی بین المللی داشته است. علاوه بر این ۱۰ شهر ابتدای این فهرست دچار تغییراتی نسبت به سال گذشته شده و استانبول با دو پله صعود نسبت به سال گذشته خود را در میان ۱۰ شهر اول جای داده است.
صعودها و نزول ها
گزارش Euromonitor شامل داده هایی در مورد ورودی گردشگران از بیش از ۴۰۰ شهر بوده و اقامت های بیشتر از ۲۴ ساعت را به عنوان اقامت مسافران بین المللی در نظر گرفته است. این بدان معناست که گردشگران داخلی، مسافران روزانه و کسانی که با کشتی به این مقاصد گردشگری آمده اند در این رتبه بندی و اعداد و ارقام موجود در آن دخالت داده نشده اند. از ۱۰۰ کشور این فهرست اکثریت آن ها آسیایی بوده و بعد از آن شهرهای اروپایی، آمریکایی، خاورمیانه و آفریقا در رتبه های بعدی قرار می گیرند. بر اساس برآورد Euromonitor، عدم اطمینان نسبت به ماجرای برگزیت می تواند رتبه شهرهای پربازدید اروپایی را تحت تاثیر قرار دهد و در شرایطی که لندن در گزارش جاری در رتبه سوم قرار دارد پیش بینی می شود که پس از عملی شدن برگزیت، رتبه آن با دو پله سقوط به جایگاه پنجم نزول یابد.
همچنین در این گزارش به شهرهایی مانند سنگاپور اشاره شده که اکنون در جایگاه پنجم پربازدیدترین مقصد گردشگری برای مسافران بین المللی قرار داشته و نسبت به سال گذشته با ۵٫۳ درصد رشد در زمینه ورود مسافران خارجی مواجه شده است. بر اساس گزارش Euromonitor ،استراتژی قوی گردشگری سنگاپور و توانایی در «بازاریابی تجربه محلی واقعی برای نشان دادن اعتبار و تنوع» سهم زیادی در این رشد داشته است.
در خاورمیانه و آفریقا نیز شهر دبی که در جایگاه هفتم گزارش کنونی قرار دارد، سال گذشته عملکرد بسیار خوبی داشته و در دسترس بودن ویزای ترانزیت مجاری دو روزه و افتتاح پارک های سرگرمی متعدد باعث شده که این شهر جایگاه بهترین نسبت به سال های قبل داشته باشد.
۲۰ شهر پربازدید جهان در سال ۲۰۱۹
لازم به ذکر است که تمامی ۲۰ شهر ابتدای این فهرست به غیر از هنگ کنگ که در صدر فهرست قرار گرفته، نسبت به سال ۲۰۱۸ با افزایش تعداد گردشگران بین المللی مواجه شده و رتبه آن ها در ادامه مطلب بر اساس ترکیب اعداد سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به دست آمده که باعث شده در مواردی، برخی از شهرها با داشتن بازدید کنندگان بین المللی بیشتر در سال جاری، در جایگاه پایین تری نسبت به دیگر شهرها قرار داشته باشند که ناشی از عملکرد ضعیف تر آن ها در سال گذشته است.
- هنگ کنگ: ۲۶,۷۱۶,۸۰۰ نفر
- بانکوک، تایلند: ۲۵,۸۴۷,۸۰۰ نفر
- لندن، انگلیس: ۱۹,۵۵۹,۹۰۰ نفر
- ماکائو: ۲۰,۶۳۷,۱۰۰ نفر
- سنگاپور: ۱۹,۷۶۰,۸۰۰ نفر
- پاریس، فرانسه: ۱۹,۰۸۷,۹۰۰ نفر
- دبی، امارات متحده عربی: ۱۶,۳۲۸,۳۰۰ نفر
- نیویورک سیتی، ایالات متحده: ۱۴,۰۱۰,۰۰۰ نفر
- کوالالامپور، مالزی: ۱۴,۰۷۲,۴۰۰ نفر
- استانبول، ترکیه: ۱۴,۷۱۵,۹۰۰ نفر
- دهلی، هند: ۱۵,۱۹۶,۵۰۰ نفر
- آنتالیا، ترکیه: ۱۳,۳۳۲,۱۰۰ نفر
- شنژن، چین: ۱۲,۳۲۴,۱۰۰ نفر
- بمبئی، هند: ۱۲,۴۴۲,۴۰۰ نفر
- پوکت، تایلند: ۱۰,۹۶۵,۲۰۰ نفر
- رُم، ایتالیا: ۱۰,۳۱۷,۰۰۰ نفر
- توکیو، ژاپن: ۱۰,۴۴۳,۱۰۰ نفر
- پاتایا، تایلند: ۹,۹۵۱,۹۰۰ نفر
- تایپه، تایوان: ۹,۹۸۱,۷۰۰ نفر
- مکه، عربستان سعودی: ۹,۸۳۳,۰۰۰ نفر